29/05/2020

Четири практични съвета, преди да изтеглите бърз кредит

Вашето мнение
1 0

последна актуализация от:

Липсата на стабилност по отношение на финансите е ситуация, до болка позната на мнозина.  Предвид задълбочаващата се икономическа криза, поради пандемията от коронавирус, характеризираща се със значително увеличаваща се безработица, немалко потребители насочват вниманието си към компаниите за бързи кредити. Този атрактивен финансов инструмент вече е достатъчно добре познат на българския потребител. И все пак - тук ви споделяме 4 практични съвета, които биха ви били от полза, преди да изтеглите бърз кредит.

Ограничете излишните разходи

Предвид факта, че сте прибегнали до тегленето на бърз кредит, добре е да се стараете максимално да ограничавате разходите си, дори и след като сте усвоили бързи пари:

  • Купувайте само най-необходимото

В ситуация на икономическо затруднение се старайте да се запасявате само с най-необходимото - хранителни продукти, лекарства, плащане на комунални сметки и други, които са с ежедневен характер и не търпят отлагане. Поне докато финансовото ви състояние се стабилизира и животът влезе в нормалния си ритъм, приоритизирайте разходите си според основните нужди.

  • Направете си план за действие

Практично би било да си направите личен план за действие - създайте списък с всичките си разходи и вижте кои бихте могли да редуцирате. Време е да прекратите излишните абонаменти, които ползвате към мобилния си оператор, телевизионен или интернет доставчик - оставете само тези, които са ви наистина необходими.

  • Оглеждайте се за промоции

Можете да намалите ежедневните си разходи, като се спрете на алтернативен продукт на добра цена. Супермаркетите често правят промоции, от които си струва да се възползвате.

Търсете алтернативни възможности за допълнителни доходи

Начините и възможностите за докарване на допълнителни доходи онлайн днес са все повече. Чудесно е, че сте усвоили бързи пари в момент на нужда, но те ще трябва да се върнат след време - затова търсете опции - интернет и технологиите днес ни предоставят възможности, за които мнозина на подозират.

Автоматизирайте плащанията си по кредита

Редица компании за краткосрочно кредитиране предлагат услугата кредит онлайн. Нужно е само да подадете изискваната лична информация, размера на кредита, за който кандидатствате и да изчакате отговора на вашата заявка. Гъвкавостта при кандидатстването и получаването на бързи пари се предлага и във връзка с последващото връщане - днес възможностите за онлайн банкиране, както и други онлайн инструменти, позволяват автоматизиране плащанията ви. Доверявайки се на този метод, можете да бъдете спокойни, че сте платили месечната си вноска точно навреме и си спестявате лихви за просрочия и наказателни такси.

Запознайте се с условията по усвоявания бърз кредит

Независимо дали кандидатствате за кредит онлайн, или пускате заявка за бърз кредит в офис на избраната от вас компания - бъдете сигурни, че сте наясно с условията, които ви се предлагат. Запознайте се с размера на лихвите, включително и тези за просрочие, както и допълнителните такси, които е възможно да начислява кредиторът. Ако в даден момент от обслужването на вашия кредит се появи опасност от невъзможност да плащате месечната си вноска, възможността да правите малки междинни плащания или да заявите евентуална отсрочка, биха ви били от полза.

Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram