16/06/2020

Видове вертикални щори и тяхното приложение

Вашето мнение
0 0

последна актуализация от:

Как да изберем щори сред огромното разнообразие от модели? Разбира се, тази задача не е никак проста, защото различните типове щори си имат своите положителни и отрицателни страни.

Сега обаче ще се спрем на очарователните и функционални вертикални щори, които са винаги в готовност да ни защитят от твърде силната слънчева светлина и да запазят нашата конфиденциалност, когато искаме да останем скрити от чуждите погледи.

Те се различават от другите видове по формата на ламелите, използваните материали и принципа на работа на механизмите. Не е тайна, че са предпочитани от мнозина, защото спомагат за перфектното регулиране потока на светлината.

Първо да разгледаме по-внимателно най-популярните видове вертикални щори, според материала на изработка - алуминиеви и текстилни вертикални щори.

Алуминиеви вертикални щори

Съвременните алуминиеви вертикални щори са отличен избор, тъй като металните ламели са много надеждни и издръжливи. Също така се почистват бързо, а и са впечатляващо дълготрайни. Ако изберете алуминиеви вертикални щори, ще ви служат дълго време и ако случайно нещо по тях се повреди, лесно могат да бъдат поправени. Много са подходящи за зониране на помещенията.

Текстилни вертикални щори

Модерните текстилни вертикални щори са идеална опция за тези, които обичат всичко модерно и красиво. Те са екологични и идеално ще се впишат във всяко жилище или офис, както и в интериори със завишени санитарни стандарти (болници, поликлиники и други).

Вертикалните щори, изработени от плат, са много комфортни за употреба и се предлагат в огромно разнообразие от текстури и нюанси. Те могат да бъдат разглеждани не само като независим елемент на декора, но и като отлично допълнение към класическите типове завеси.

Изградени са от множество ламели (ленти), изработени от висококачествена тъкан, преминала специално импрегниране. Благодарение на това, текстилните вертикални щори поддържат оригиналния си цвят и форма дълго време, а наличието на универсален механизъм позволява на потребителя да регулира светещия поток по своя преценка.

Благодарение на това се постига уникален ефект на разсеяна светлина. Заслужава да се отбележи, че текстилните щори предполагат огромен избор от тъкани, които се различават не само по цвят и текстура, но и по степен на прозрачност.

И накрая, нека да обобщим предимствата на модерните вертикални щори:

 • Изящен дизайн, който изглежда хармонично в помещения от всякакъв тип;
 • Изключителна функционалност;
 • Вертикалните щори, изработени от пластмаса или плат, се отличават с огромно разнообразие от цветове и текстури;
 • Формата им позволява визуално да "издължите" стаята, така че ниските тавани да изглеждат по-високи;
 • Съчетават се перфектно с различни декоративни елементи от интериора;
 • Възможност за избор сред няколко опции за управление на щорите - монтаж в двете различни посоки, в средата или разделяне в центъра;
 • Вертикалните щори не задържат прах и мръсотия, затова и по-рядко се нуждаят от почистване;
 • Регулирането на движението на ламелите около оста им позволява прецизно да се контролира степента на осветеност на стаята.

Съвети за избор на вертикални щори:

 • Преди да направите покупка, преценете посоката, по която трябва да се движат щорите;
 • Проверете дали механизмът върви гладко – трябва да се движи плавно и безшумно;
 • Дългите до пода щори не трябва да го достигат, за да се отварят и затварят свободно – поръчайте ги с минимум 5 см по-къси, така че да не допират земята.
Рубрики:
Източник:   redactor

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram