26/06/2020

Монитор втора ръка - важно преди покупка

Вашето мнение
0 0

последна актуализация от:

Dell Professional P2417

Покупката на техника втора ръка би могла да бъде много изгодна оферта за вас като потребители, стига да знаете на какво да обърнете внимание преди осъществяването ѝ. Тук подбрахме ключови съвети по отношение избора на монитори втора ръка. Ръководейки се от тях, можете да закупите качествен бизнес клас продукт, който ще ви върши чудесна работа дълго време.

Изходите на монитора са най-забележимият компонент, а често остават незабелязани

Изходите за картина и звук на монитора са може би най-важните му части, тъй като те са отговорни за връзката му с компютъра ви. Следователно, от тяхната функционалност зависи какво ще е качество на картината. Добре е да сте сигурни, че те функционират напълно правилно, преди да закупите своя монитор втора употреба.

Dell Professional P2417 Monitori Vtora Ruka 2002 5

Драскотините - често са незабележими, но си струва да им обърнете внимание

Както всеки използван продукт, така и при мониторите втора ръка, наличието на драскотини по повърхностите им са съвсем нормални. Разбира се, стига това да е в рамките на допустимото. Малките драскотини по екрана на монитор за компютър втора ръка често са по защитния му слой, а не по самата матрица. Това не бива да ви разколебава да направите своята покупка, тъй като те по никакъв начин не пречат на функционалността на монитора.

Изгорели или “заседнали” пиксели - може да са фабричен дефект или да са в резултат на ползването на монитора

Трудно би могла да се определи причината, поради която се проявява този неприятен проблем с монитора. Много потребители го отдават на факта, че са се доверили на монитори втора употреба, а всъщност причината за изгорял/“заседнал” пиксел често е фабричен дефект. Такъв проблем трудно би могъл да бъде идентифициран, особено при ползването на монитор с висока резолюция. Имайте предвид, че магазините, които предлагат евтини монитори втора ръка, ги тестват предварително. Не е в интерес на нито един търговец да бъде некоректен спрямо клиентите си, било то при поддръжка на физически или онлайн магазин.

“Теч” на подсветката - кога може да бъде проблем?

Подсветката представлява силно бяла светлина, която се излъчва зад филма на течните кристали на LCD мониторите, за да се покаже картина. В случаите, когато филмът не успее да блокира част от подсветката, по екрана на монитора се забелязват светли петна на черен фон. Покупката на евтини монитори не означава, че автоматично ще имате подобен проблем с монитора. “Теч” на подсветката не се наблюдава само при монитори втора ръка, дори и при чисто нови монитори се идентифицира подобна ситуация, която невинаги представлява проблем. Когато ще използвате монитора за домашна употреба например, пропуснатата подсветка не е сериозно неудобство. В случай че ви е необходим монитор за видео и предпечатна обработка, графики и т.н., количеството на този “теч” има значение.

Рубрики:
Източник:   redactor

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram