19/04/2020

Заради COVID 19 англичаните масово осиновяват животни.

Вашето мнение
You already voted!

Откакто България е под карантина, социалните мрежи ежедневно преливат от публикации на разтревожени зоозащитници. Много хора у нас изхвърлят на улицата домашните си любимци от страх, че ще ги заразят с коронавирус. Въпреки, че няма почти никаква причина за тревожност или притеснение в тази насока.

Прочетете защо от тук: Може ли куче или котка да се разболее от COVID 19 или да пренася вируса чрез козината си?

Във Великобритания се оказаха доста по-интелигентни в тази насока. Карантината най-неочаквано се отрази положително на местните приюти и най-вече на техните обитатели. В страната отчитат нарастване на интереса към бездомните котки и кучета, тъй като много хора, които по принцип живеят сами, искат другар, с който да споделят часовете в изолация.

В последните дни приютът за „Battersey Home“ е почти празен. От 16 март насам 86 кучета и 70 котки вече имат своите семейства. „Това не ме изненадва. Хората, които са се изолирали, търсят приятелства и контакт с живо същество. Радостен съм, че толкова много хора намират добра компания в бездомните животни“, коментира шефът на приюта Роб Йънг, цитиран от британския вестник „Телеграф“.

Нарастване броя на осиновените животни се забелязва и в няколко американски щата. В Мериленд, например, броят на хората, пожелали са имат домашен любимец за една седмица е нараснал от 10 на 40.

Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram