19/04/2020

За първи път от столетие: Каналите във Венеция се напълниха с делфини и лебеди..

Вашето мнение
You already voted!

Въпреки черната статистика за жертвите на коронавируса в Италия , заразата все пак доведе и до някои неочаквани положителни промени.

Като например чудната гледка на лебеди и делфини във водите на венецианските канали , изпразнени в момента заради националната карантина.

Жителите на  Венеция споделят, че са заснели делфини, лебеди и риба в опразнените заради карантината канали на популярната туристическа дестинация, ударена от епидемията от коронавируса, пише британското издание London Evening Standard.

Италия в момента е епицентърът на заразата, като общият брой на заразените в страната надвишава 35 хил. души, а починалите от COVID-19 са близо 3 хил.

На фона на тези мрачни новини гражданите на Венеция, популярна туристическа дестинация, заради живописните си канали, по принцип пълни с гондоли и други лодки, започнаха да публикуват видеоклипове и снимки, на които се вижда как делфини и лебеди свободно плуват в спокойните им води.

По-рано премиерът на Италия Джузепе Конте обяви, че в страната се въвежда национална карантина и хората няма да могат да напускат домовете си освен ако не отиват на работа, на пазар или по медицински причини.

Рубрики:
Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram