20/04/2020

Великобритания - Хората горят 5G кули заради коронавируса

Вашето мнение
You already voted!

Водещите телекомуникационни оператори във Великобритания поискаха помощ от жителите на Обединеното кралство, за да спре изгарянето на кулите с клетки за мрежите от пето поколение (5G), предаде технологичното издание The Verge.

Това стана, след като теории на конспирацията, свързващи 5G мрежите и коронавируса, доведоха до запалване на неизвестен (три или четири според някои издания, според други – повече) брой кули, подпалени, за седмица.

Поне в един от случаите, в Бирмингам, кула, изградена от оператора EE, все още не работи.

Една от появилите се в последно време теории гласи, че коронавирусът се е появил в Ухан тъкмо защото там наскоро е започнало разгръщането на 5G мрежите (независимо че това се случи и в други градове и че заразата обхвана страни като Япония и Иран, където все още няма такива мрежи).

По-рано четирите компании, EE, O2, Three и Vodafone, обявиха, че смятат въпроса за проблем на националната сигурност. „Моля, помогнете ни това да спре“, се казва в изявлението, призоваващо гражданите да сигнализират при посегателства над инфраструктура или служители на компаниите и да се противопоставят на дезинформацията по темата.

Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram