09/02/2022

Опорни точки при избора на компютър и лаптоп втора ръка

Вашето мнение
You already voted!

Имате ли нужда от компютър или лаптоп? Избирате между нов и втора ръка компютър или лаптоп? Имате нужда от информация за предимствата и недостатъците на закупуването на едното или другото? Представяме ви най-важните 5 съвета, които ще ви помогнат изключително много, когато трябва да изберете правилния компютър или лаптоп за себе си.

Сравнете цената. Наистина ли по-високата цена означава по-добро качество?

В по-голямата част от случаите по-високата цена всъщност означава по-добро качество и има значение дали търсите лаптоп или компютър до 1000 лв втора ръка или по-скъп. Но трябва да се запитаме дали наистина имаме нужда от нов компютър или лаптоп от по-висок ценови клас. Много хора се нуждаят от компютър само за лична употреба, като сърфиране в интернет, изпращане на имейли и за забавление в свободното време. За такава употреба хората твърде често купуват твърде мощни машини, плащайки неоправдано значително повече пари, отколкото всъщност им е необходимо.

Ето и един пример : Не ви трябва офроуд превозно средство или двигател с мощност 320 конски сили, за да карате из града, а удобна и малка кола за малко пари. Накратко, ако се нуждаете от компютър или лаптоп само за сърфиране в интернет и офис задачи, компютърът втора ръка е напълно достатъчен, тъй като ще ви служи толкова добре, колкото и нов, но твърде скъп компютър.

Уверете се, че компютъра или лаптопа втора ръка е почистен и тестван.

Вероятно вече сте закупили артикул втора употреба чрез различни уеб портали. Вероятността да се направи лоша покупка е много голяма в този случай, тъй като продавачите са предимно физически лица и не им пука особено за купувача. Те се интересуват само от едно – парите. А доволният клиент означава всичко, затова е важно в компанията за лаптопи и компютри втора употреба винаги да се почистват и тестват всички машини и по този начин да ви се предоставя напълно функционална и готова за незабавно използване техника.

Проверете операционна система

Всички компютри или лаптопи втора ръка трябва да бъдат изрично със или без операционна система, което определя и цената им. По този начин ще знаете дали възможност да инсталирате операционна система по ваш избор и да спестите малко пари. Но ако предпочитате да оставите инсталирането на операционната система и други безплатни програми на професионални експерти, ще трябва да заплатите малко допълнително.

Какво е състоянието на компютрите? Повредени ли са?

С избора на компютърно оборудване втора употреба трябва да се уверите, че няма сериозни последици от употребата или нефункционални клавиши (Enter, интервал и други), мъртви пиксели на монитора, лоша работа на батерията (работа по-малко от час). Възможно е и допустимо те да имат само малки драскотини, които нямат ефект върху производителността на компютъра, все пак са употребявани.

Важно е да се предпазите, когато извършвате покупка

Когато купувате компютър или лаптоп втора ръка, винаги трябва да обръщате внимание на гаранцията, тъй като компютрите и лаптопите втора ръка без гаранция представляват голям риск и няма как да знаете дали са наистина  в добро състояние.

Рубрики:
Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram