24/03/2022

Нервна криза и какви са симптомите

Вашето мнение
You already voted!

Всяка година хората, които изпадат в нервна криза стават все повече и повече и причините за това, за съжаление са много. Ежедневието на хората става все по-забързано и напрегнато, работата превзема по-голямата част от денонощието, почивките са недостатъчни, а разходките са почти на изчезване. Още една основна причина за появата на вервна криза при все повече пациенти е и безспорно пандемията Ковид 19 и периодите на карантина, вследствие на които се появява разклатено общо психично здраве. Всички специалисти по психично здраве се опитват да намерят начини да помогнат на тези, които страдат от тези травматични събития и да им назначат най-доброто лечение, което безспорно се е доказало, че е хипноза. Хипнозата е основното възможно решение за тези, които изпитват нервна криза и лечението с помощта на добър психотерапевт са най-важните елементи за справянето с проблема.

Когато сте в средата на нервна криза, най-важното, което трябва да запомните е че можете да я преодолеете и да се справите.

custom dimensions 1200x800 px 2
Нервна криза

Причини за появата на нервна криза:

- Тревожност

- Стресови обстоятелства, като изпит или интервю за работа

- Депресия

- Травматично събитие, като жертва на насилие или престъпление

- Хранителни разстройства, като анорексия нервоза и булимия, нервоза

Какво е нервна криза?

Нервната криза е състояние на изключителна тревожност, което може да доведе до пристъпи на паника, дори и до силни паник атаки. Симптомите на нервна криза не се ограничават само до психическата страна на състоянието, но могат да засегнат и физическото тяло със силно изразени болки в различни части. Нервната криза е внезапно и силно интензивно и завладяващо чувство на страх, безпокойство или паника. Тя може да бъде предизвикана от травматично събитие или преживяване.

Най-честите симптоми на нервна криза

- Препускащо сърце - силно сърцебиене, различно от нормалното ви усещане

- Изпотяване - прекомерно, без причина като студено или горещо време

- Затруднено дишане - липса на възможност да си поемете дъх, чувство, че ще се задушите

- Горещи вълни - без високи температури, внезапен прилив на горещина и потене

- Гадене - чувство на прилошаване внезапно и силно, без причина

- Треперене - без да е студено, всички части на тялото ви треперят

- Чувство на откъсване от реалността или от себе си

- Страх да не умреш или да не полудееш

Хипнозата е един от най-популярните методи за лечение на нервна криза. Хипнозата може много силно да въздейства и да помогне на хората да се отпуснат дълбоко и да намалят значително нивата на стрес, което от своя страна да им помогне да се чувстват по-сигурни, по-стабилни и по-уверени.

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram