22/04/2023

Музикални инструменти за прецизност и остър ум

Вашето мнение
You already voted!

От личен опит много известни музиканти споделят, че класическата музика е най-подходящия инструмент за повишаване на прецизността. Дори и свиренето на барабани, китара или цигулка ще обучи мозъка ви и ръцете ви да работят заедно и съвместно изключително добре. Трябва да знаете, че дисциплината да владееш различни музикални инструменти от голям музикален магазин ще ви помогне са се фокусирате и да овладеете прецизността и на най-дребния детайл. Темпото ви на свирене на даден музикален инструмент е свързано с интензивността на фокусиране до която сте достигнали, а практиката, уроците, тренировките и репетициите на всеки музикант му дават възможност да се подобри във всяко едно отношение.

Развитие на ума и планиране с музикален инструмент

Изключително интересно е да разберете повече относно това как един музикален инструмент може да развие ума ви и да ви помогне да планирате всичко във всяка сфера от живота си. Ученето на музикални инструменти винаги изисква дълги периоди от време с внимателно планиране на всяка стъпка. Преди изпит или музикален концерт ще имате различни реалистични представи за репетицията с вашия музикален инструмент - дали ще е китара, цигулка или барабани е без значение. Това ще ви обучи да насочвате конкретно вниманието и фокуса си изцяло върху изпълнението на дадена дейност като използвате ума си. Музиката, както и слушането, винаги преминава през всяка една частица от вас като се концентрира със специално внимание най-вече върху стимула за работата с ума.

барабани

Науката за вниманието асистирана от барабани

Понятията внимание и концентрация като цяло за някои хора са едно и също нещо, но въпреки това те имат няколко малки разлики, които е добре да разнищим. Вниманието е начина, по който тренирате ума си чрез усилие свързано със специфични характеристики на средата, в която творите - с китара, пиано или барабани. Концентрацията от своя срана е отделен сегмент на вниманието, когато се изисква да се фокусирате на най-важните неща в дадена задача, с която трябва да се справите - без значение дали е репетиция с бандата или среща в офиса. 

барабани

Бихте могли опитате да възприемете вниманието като отражение на мозъка, като сентенция, на която можете да разчитате във всеки един момент. Например когато излизате на сцената и трябва да свирите на барабани, тогава цялата ви енергия трябва да е насочена в това направление - внимание. Именно тогава светлината на прожекторите отива на най-важно по степен за вас - музикалния инструмент. Това може да включва разбирането ви за различните видове барабани, както и какво всъщност можете да постигнете чрез тях за света около вас, както и да прозрете вътрешния си свят от различни мисли и чувства.

Насочване на концентрацията посредством музикален инструмент

Концентрацията като цяло не се губи реално, просто ситуациите изискват тя да бъде насочена на правилното място. Прожекторите на вашата сцена изискват често ги настройвате заради разсейване и непредвидени прекъсвания. Докато свирите на барабани оставате тотално концентрирани, но ако някой от бандата с китарата си например сгреши даден тон или мелодия, това ще пренасочи концентрацията ви. Хората доста често биват разсеяни и прекъсвани от различни звуци и видове информация както отвътре, така и отвън, но музикалните инструменти на барабаните могат да ви помогнат да я задържите на място.

 

барабани

Реенето на ума ви доста често става повод на вътрешно разсейване, например докато свирите на барабани, ако се зачудите дали сте заключили вратата у дома или сте спрели печката, това ще опита да ви извади от равновесие. Прекъсванията обикновено са по собствено желание когато решите да се занимавате с различна задача, в допълнение към свиренето на барабани от музикален магазин. Това често води след себе си до смяна между задачите и намаляване на успеваемостта.

Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram