19/04/2020

Мизерник уби куче посред бял ден в село Попово! Издразнил се, че животното спяло

Вашето мнение
You already voted!

Стоил, с прякор Компира, е ловецът, който разстреля спящо домашно куче в двора на стопаните му в пернишкото село Попово, информира zapernik.com.

Непредизвиканото зверство служителят на горското извърши посред бял ден, докато кроткото куче Нимерия спяло пред вратата на къщата.

Бързо след това полицията е сигнализирана и е открила извършителя на убийството. Иззети са от дома му ловни пушки и множество трофейни глави на сърни и елени.

Двамата стопани  били в кухнята на вилата в четвъртък, когато по пътя на вилата се чуло да минава автомобил, което се случвало рядко, тъй като селцето нямало постоянни жители, а само хора, които посещават вилите си през почивните дни.

В следващия миг проехтял изстрел, кучето изскимтяло. Мъжът изтичал навън, като видял джипа да кара по пътя към Кладница.

Забелязал, че той е с благоевградска регистрация и е на горското стопанство. Кучето е застреляно с един изстрел.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от една до три години затвор и глоба от две хиляди до пет хиляди лева.

Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram