30/11/2020

Любими гръцки острови за почивка и екскурзия

Вашето мнение
You already voted!

Независимо дали искате да се насладите на пясъка, или сте привлечени от древната история и култура, Гърция ще отговори на всяко ваше очакване. Ето защо не пропускайте да си подарите удоволствието от почивка в Гърция -  страна, впечатляваща с красота и забележителности. Разбира се, ще трябва да намерите точната туристическа агенция, която да ви гарантира спокойно и наситено с положителни емоции преживяване. А колкото до най-препоръчваните дестинации, то сред тях безспорно са Лефкада и Тасос.

Почивка на остров Лефкада

Един от най-привлекателните курорти в Йонийско море е остров Лефкада. Той е обграден от белите скали на Лефкатос и е обрасъл в гъста зелена растителност. Девственото място е популярно не само със своята ненадмината красота, но и с чудесните си курорти, пълни с исторически паметници, датиращи от далечни векове.

По отношение на инфраструктурата, югоизточното крайбрежие на Лефкада е по-добре развито и там се намират двата най-големи курорта - Нидри и Василики. Точно тук туристите имат възможността да се запознаят по-отблизо с местната култура и кулинарни особености, посещавайки множеството кафенета, ресторанти и комфортни хотели, изключително популярни сред туристите. А по бреговете на западната част на острова любителите на тишината и спокойствието ще открият множество крайбрежни села, които покоряват с девствената красота на природата - овощни градини, иглолистни гори и девствени плажове с лазурно чиста морска вода.

Един от най-красивите плажове в Лефкада е Порто Кацики. Заливът е камениста брегова линия с прозрачни води. Закрит сред скалите, плажът се намира на югоизточното крайбрежие на острова, на 40 км от град Лефкада.

Почивка на остров Тасос

Остров Тасос е още едно обичано от туристите място, особено за тези от тях, които държат да се слеят с природата и да се насладят на пълен душевен комфорт и хармония.  

Местното население съвсем основателно нарича остров Тасос „изумруден диамант“. Тук по крайбрежието растат величествени борове и смърчове, а цветът на морската вода често блести в изумрудени нюанси.

Много посещаван тук е Нос Алики – едно наистина спиращо дъха място. Туристите остават впечатлени от неговите два живописни залива, а и освен това Алики е известен със своята богата история и древни културни паметници.  Гостите на курорта могат да плуват в лазурното море, да вкусят от местните деликатеси от морски дарове и в същото време да се докоснат до богатството на историята.

Друг популярен град на остров Тасос е Лименария, на чието пристанище винаги има много яхти и риболовни лодки. Почивката тук е препоръчителна за тези, които планират да наемат кола за пътувания до плажовете и искат да бъдат в центъра на островния живот, където атракциите са винаги под ръка. В Лименария можете да видите красиви къщи, построени от турците и други впечатляващи неокласически сгради. Дългата крайбрежна алея на Лименария пък привлича туристите с множество таверни, магазини, барове и клубове.

Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram