19/04/2020

Каракачанов се размина с минимална глоба за ходенето в парка

Вашето мнение
You already voted!

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е глобен с минимума от 300 лв. за нарушаването на забраната за посещения на паркове заради пандемията. Това разкри самият той през Нова тв.

За нарушаване на заповедите на здравния министър по време на епидемията, санкцията е от 300 до 1000 лв. за първо провинение и от 1000 до 2000 лв. при повторно.

“Още след като стана патардията, се обадих на моя колега Младен Маринов (министър на вътрешните работи, б.а.), за да го помоля да се направи проверка. Не съм седнал в тревните площи, а на плочките. Днес имах среща с полицията и се оказа, че по градоустройствените планове пейката е в парк.” това разказа Каракачанов, който днес е получил акта за нарушението си.

Във вторник авторът на снимката, която хвана Каракачанов в нарушение и стана хит в социалните мрежи, даде показания в СДВР, е разказал той пред в. “Сега”.

Досега за разходка в парковете са глобени стотици хора. Те имат право да обжалват санкцията в съда.

Въпреки че заповедта на министъра, с която се забранява посещението в паркове, не въвежда изключения, официалният информационен портал за Covid-19, твърди, че няма проблем стопаните на кучета да разхождат любимците си в парка. В същото време има случаи на глобени за такива разходки.

Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram