14/02/2023

Как да спрете кучето си да моли за храна

Вашето мнение
You already voted!

За съжаление да видите куче да моли за храна е много често срещано явление, но е наистина важно да се отървете от този лош навик още в началото. Ето как можете да спрете вашето кученце да моли за храна – изпитани съвети!

Какво е кучешка просия?

Кучешката просия е, когато вашето куче ви гледа в очите по време на хранене и ви кара да се чувствате виновни, че не сте му дали лакомство или храна. Това е нежелано поведение, което може да се избегне с подходящо обучение, питателна храна от премиум марка като Royal Canin и умерено количество лакомства за кучета. Когато просят, кучетата може да се лигавят, да лаят, да ви побутват непрестанно в ръката или крака и да ви гледат с тъжно изражение. Много собственици на домашни любимци в крайна сметка дават на кучетата си човешка храна вместо храна за кучета или лакомства Royal Canin от зоомагазин по време на хранене от чувство за вина, въпреки че знаят, че това не е най-добро нещо за тях.

Даването на храна за хора на домашния любимец

Храненето на вашето куче с твърде много храна за хора не е добро за него и може да доведе до наднормено тегло. Някои видове човешка храна могат дори да доведат до заболяване и други сериозни здравословни проблеми по-късно. За щастие има лесни стъпки, които можете да предприемете, за да направите времето за хранене по-спокойно и за двама ви, без да се налага да търпите кучешка просия.

Причини вашето куче да ви моли за храна

Обучението на вашето куче може да е супер ефективно, тъй като те са изключително интелигентни същества. Трябва да сте сигурни, че давате на домашния си любимец достатъчно кучешка храна и то качествена като Royal Canin, за да сте сигурни, че не го прави, защото е гладно. Ако кучето ви разбере, че хленчещите очи му носят остатъци от масата, то ще продължи да го прави, докато не го спрете.

royal canin

Това е инстинктивно нещо за кучетата, тък като искането на храна или остатъци е обичайно поведение сред кучетата и датира от времето, когато са били диви чистачи, преди да станат домашни любимци, хапвайки кучешка храна Royal Canin и лакомства. Кучетата ядат винаги, когато имат възможност, запасявайки се с енергия и хранителни вещества, за да оцелеят във времената когато храната е била оскъдна. 

Ако искате да спрете вашето кученце да моли за храна, ето 4 съвета, които може да ви помогнат: поставете ясни граници, не награждавайте лошото поведение, игнорирайте ги, когато просят и използвайте положително подсилване!

Научете кучето да не проси с тези прости стъпки:

1. Нахранете кучето си. Дайте хубава храна за кучета като Royal Canin например на кучето си, преди да седнете вие да ядете. Ако е възможно, не давайте храна на кученцето си в стая, различна от кухнята или трапезарията - това ще го спре да ви досажда, докато се храните.

зоомагазин

2. Не се поддавайте, когато вашето куче моли. Да крещите на домашния си любимец е толкова лошо, колкото и да му се поддадете, така че или не му обръщайте внимание, или го разсейвайте с нещо друго, като играчка за кучета например. По този начин все още можете да покажете любовта на кучето си, без да засилвате поведението му на просия. 

3. Качествена храна за кучета и лакомства. Уверете се, че давате Royal Canin кучешка храна или друго лакомство и любов, когато се държи добре вашия домашен любимец по време на вечеря. Награждаването на вашето куче с положително подкрепление като лакомства или похвали е чудесно за изграждане на добро поведение. 

custom dimensions 1200x800 px 31

Заключението е, че трябва да работите в посока на оптимизиране на поведението, което искате да видите. Добро или лошо, ако реагирате на действията на кучето си, има вероятност то да го направи отново. Отделянето на внимание за лошо поведение просто дава на вашия домашен любимец разрешение да се държи лошо следващия път, когато има лакомства или различна от храна за кучета.

Източник:   vestnik24

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram