20/07/2020

Излезе отново списание ЛИК - e-vestnik.bg

Вашето мнение
You already voted!

Корицата на извънредния брой на списание ЛИК.

След почти седемгодишно отсъствие на пазара днес се появи специално издание на легендарното списание ЛИК на Българска телеграфна агенция. Темата на броя е провокирана от пандемията, която преобърна напълно всекидневието хората.

В седмиците на изолация БТА покани 61 фигури от различни сфери на българската култура да коментират какви предизвикани от коронавируса промени предстоят в живота в бъдеще.

Публикуваните мнения в рубриката „Светът след коронавируса” в сайта на БТА са ценна за историята картина на състоянието на едно заплашено общество, нарисувана от някои от неговите най-авторитетни представители. В името на културната памет на нацията БТА реши да направи следваща крачка и да събере текстовете от рубриката в специално издание на легендарното списание ЛИК.

През пролетта на 2020 светът в пандемията се превърна и в тема на виртуална фотоизложба, която БТА организира с най-впечатляващите кадри от репортерите й, и от колегите им от агенциите в различни точки на земното кълбо.Фотоси от нея са включени в извънредното издание на ЛИК.

Първият брой на „ЛИК” е издаден на 8 януари 1965 като седмичен бюлетин на Българска телеграфна агенция за литература, изкуство и култура. През март 1992 г. списанието спира да излиза, възстановено е през май 1999 г. като месечно издание. От март до декември 2013 г. съществува в електронен вид.

Настоящето извънредното издание на ЛИК е проект, роден от опита да намерим точните думи и образи за изпитание, непознато на следвоенните поколения в Европа и Америка.

Специалният брой на ЛИК е отпечатан от издателство „ФАБЕР”. Може да го намерите в книжарници „Хеликон” на цена от 5 лв.

Рубрики:
Източник:   e-vestnik.bg

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram