13/07/2020

Алонсо се завръща във Формула 1 с Рено

Вашето мнение
You already voted!

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще се завърне в най-престижното автомобилно състезание. Това ще се случи през следващия сезон с тима на Рено. Това потвърди френският отбор, за който испанецът се състезава в два различни периода. Информацията, че 38-годишният пилот ще се завърне във Формула 1 през 2021 се появи в началото на тази седмица. До днес обаче тя беше неофициална.

Алонсо спечели две световни титли с Рено – през 2005 и 2006 година. Той изкара общо шест сезон в тима. В кариерата си той пилотира още за Макларън Мерцедес, Ферари и Макларън Хонда.

Все още не са ясни точните параметри на договора на Алонсо с Рено. Според испанския „Марка“ пилотът ще получава между 10 и 12 милиона евро на сезон. Испанецът напусна Формула 1 през 2018-а, но си остави вратичка за завръщане. „Горд съм, че се завръщам в отбора, който ми даде шанс в началото на кариерата. Отборът иска да се върне на подиума и има средства да го направи. Моята цел е същата“, заяви Алонсо.

Освен двете световни титли, той има 32 победи във Формула 1. Това го прави шестият най-успешен пилот в историята на сериите.

Рубрики: ,
Източник:   flashnews.bg

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram