20/07/2020

Излезе отново списание ЛИК - e-vestnik.bg

Вашето мнение
0 0

последна актуализация от:

Корицата на извънредния брой на списание ЛИК.

След почти седемгодишно отсъствие на пазара днес се появи специално издание на легендарното списание ЛИК на Българска телеграфна агенция. Темата на броя е провокирана от пандемията, която преобърна напълно всекидневието хората.

В седмиците на изолация БТА покани 61 фигури от различни сфери на българската култура да коментират какви предизвикани от коронавируса промени предстоят в живота в бъдеще.

Публикуваните мнения в рубриката „Светът след коронавируса” в сайта на БТА са ценна за историята картина на състоянието на едно заплашено общество, нарисувана от някои от неговите най-авторитетни представители. В името на културната памет на нацията БТА реши да направи следваща крачка и да събере текстовете от рубриката в специално издание на легендарното списание ЛИК.

През пролетта на 2020 светът в пандемията се превърна и в тема на виртуална фотоизложба, която БТА организира с най-впечатляващите кадри от репортерите й, и от колегите им от агенциите в различни точки на земното кълбо.Фотоси от нея са включени в извънредното издание на ЛИК.

Първият брой на „ЛИК” е издаден на 8 януари 1965 като седмичен бюлетин на Българска телеграфна агенция за литература, изкуство и култура. През март 1992 г. списанието спира да излиза, възстановено е през май 1999 г. като месечно издание. От март до декември 2013 г. съществува в електронен вид.

Настоящето извънредното издание на ЛИК е проект, роден от опита да намерим точните думи и образи за изпитание, непознато на следвоенните поколения в Европа и Америка.

Специалният брой на ЛИК е отпечатан от издателство „ФАБЕР”. Може да го намерите в книжарници „Хеликон” на цена от 5 лв.

Рубрики:
Източник:   e-vestnik.bg

За сайта

Платформата vestnik24.eu е независима и свободна медия предоставяща напълно безплатно  информация на читателите си.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram